Refinansier

Når du tar opp et forbrukslån, som er et usikret lån, er det viktig å huske på at pengene er langt fra gratis. Det er bedre å tenke på disse pengene som dyre enn som billige. Billige penger er rundt 2%, mens dyre er 10% eller mer. Her må du holde tunga rett i munn da du fort ender med å betale mange 10.000 av kroner til kanskje så mye som 100.000 kroner i renter hvert år. Det er mye penger, og penger som du heller sikkert vil ha i din egen lommebok. Vi kjenner oss selv såpass godt at vi vet når det er hyggelig å bruke penger på noe og når det ikke er så hyggelig å bruke penger på noe. Penger er penger, så betale mer renter enn du må er ganske tullete.

Når du tar opp et lån er det viktig å huske på at pengene du tar opp betales tilbake over tid. Du bør derfor bruke pengene på å kjøpe noe som har noe verdi etter at pengene du har tatt opp er nedbetalt. Tar du opp et lån for å kjøpe madrass og lånet betales ned over 3 år er det viktig at du ikke må kjøpe en ny madrass etter 2 eller 3 år. Tenk bare på når du bruker forbrukslån til å kjøpe en leilighet. Lånet er kanskje borte etter 5 år, mens leiligheten står for alltid. Kjøp derfor verdier med lånte penger.

Refinansier

Hvis du ikke har verdier som du trenger å kjøpe eller som du har noe behov for å kjøpe så er det viktig at du kjøper deg noe som du trenger. Du trenger ikke å kjøpe ting for å kjøpe noe du trenger, men du kan fint kjøpe tilbake din gjeld eller på andre måter kjøpe noe veldig praktisk. Refinansiering er akkurat dette. Tilbakekjøp av dyr gjeld som blir byttet ut med en veldig bra og billigere gjeld.