Lån

Når du trenger å kjøpe ditt første hjem kan det gjøres på flere måter. Den mest vanlige måten er at du tar opp et lån slik at du kan betale selgeren av huset alle pengene de ønsker med en gang. Dette er den absolutt mest vanlige måten i Norge. Det er da en megler som sitter mellom kjøper og selger og tar seg av at alt gjøres riktig. Det er viktig at selger og kjøpers dokumenter er fylt ut riktig, at pengene blir overført når de skal bli overført og at det ikke finnes noen tvil om hvem som eier og hvem som har betalt hvem etter alt er ferdig.

Det hviler mye ansvar på eiendomsmeglere, og det hviler mye ansvar på alle andre som er involvert i denne prosessen med å kjøpe og selge boliger. Når du er klar får å ta opp ditt første boliglån kan det være greit å være oppmerksom på de reglene som finnes når det kommer til disse lånene.

Yngre enn 34 år

Er du under 34 år når du ønsker å kjøpe ditt første billige forbrukslån kan det være greit å følge med på hva som kan tilbys deg da. Du som ung får gjerne muligheten til å kjøpe ditt første hjem til den prisen selger selger til, men du kan få en ekstra lav rente hos banken din om det skulle være slik at du vil ha den. De fleste banker vil ha kunder som er unge, gode jobber og stabil økonomi. Det kan de få om de legger renten på huslån ganske lavt. Det finnes mange fine måter å lokke til seg nye kunder, men lave renter til ungdommen er ganske smart.